سنسور دنده عقب چیست و نحوه عملکرد آن چگونه است؟

سنسور دنده عقب

سنسور دنده عقب یکی از قطعات حساس و بسیار مهم برای هر خودرو است. اگر نامی از سنسور پارک خودرو یا سنسور سپر عقب خودرو هم شنیدید، به همین سنسورهای دنده عقب گفته می شود. در ترجمه انگلیسی، این سنسور با عبارت های مختلف در منابع وجود دارد؛ این ترجمه ها در زیر نمایش داده شده است:

  • Reverse Parking Sensor
  • Parking Sensors
  • Rear gear sensor

برای مطالعه بیشتر می توانید بهترین منابع انگلیسی را در مورد سنسور پارک خودرو بخوانید. در این مطلب تصمیم داریم به معرفی سنسور دنده عقب و نحوه کارکرد آن بپردازیم. در ادامه با مهم ترین علائمی آشنا می شوید که به نوعی به نقص یا آسیب در این سنسورها اشاره دارد.

سنسور دنده عقب، یک ویژگی متمایز و بسیار کاربردی است. این فناوری در خودروهای قدیمی وجود نداشت اما به لطف پیشرفت هایی در صنعت خودروسازی، سنسورها بهترین ایمنی را برای پارک خودرو یا حرکت به سمت عقب، فرآهم کرده اند.

پارک ماشین در فضاهای تنگ و باریک اکنون به واسطه حسگرهای پارک یا سنسور پارک، بسیار راحت تر شده است. اگر به این فکر می کنید که این فناوری شگفت انگیز چگونه کار می کند، این مطلب برای شما تهیه شده است!

این سنسورها به شما این امکان را می دهند که با اطمینان بیشتری وسیله نقلیه خود را از یک مسیر پهن یا محل پارکینگ خودرو به سمت عقب، حرکت دهید. به طور کلی، سنسور دنده عقب، رانندگی در جهت عقب را ایمن تر می کند. با بزرگ تر شدن ابعاد اتومبیل ها و کوچک بودن فضای پارک، این حسگرها به سرعت به محبوبیت بیشتری رسیده اند. سنسورهایی که در قسمت پهلوی اتومبیل نصب شده اند نیز هنگام نزدیک شدن وسیله نقلیه به جسم، راننده را آگاه می سازند.


سنسور دنده عقب


زمان زیادی است که از سنسور دنده عقب به طور گسترده استفاده می شود. این قطعات معمولاً روی سپر عقب در بعضی از اتومبیل ها نصب شده است. سنسورها در بسیاری از اتومبیل های مختلف با نام های تجاری متفاوت، از جمله کنترل از راه دور برای پارک خودرو، کمک پارک، EPS ، دستیار هوشمند یا پارک هوشمند وجود دارد. از لحاظ تئوری، همه آنها به یک شیوه عمل می کنند.

مزایای سنسور دنده عقب

  • با محدودتر شدن فضاهای پارکینگ، سنسور دنده عقب به کاهش نقاط کور اطراف خودرو کمک می کند. به این ترتیب، دشوار بودن پارک خودروها در مناطق باریک، رفع می شود.
  • سنسورها عموماً از خستگی راننده هنگام پارک ماشین می کاهند.
  • سنسورهای پارک خودرو احتمال آسیب رسیدن به اتومبیل یا سایر اشیا در مجاور خودرو را کاهش می دهند.
  • ایمنی سپر عقب خودرو به واسطه سنسورهای دنده عقب افزایش می یابد.

 

انواع سنسور دنده عقب

دو نوع محبوب و متداول از سنسور پارکینگ یا سنسور دنده عقب به صورت زیر هستند:

  • سنسورهای پارک خودرو، اولتراسونیک
  • سنسورهای پارک خودرو، الکترومغناطیسی

سنسور دنده عقب


1)سنسورهای پارک خودرو، اولتراسونیک

سنسورهای اولتراسونیک به عنوان یکی از بهترین سنسور دنده عقب، از امواج صوتی با فرکانس بالا برای تشخیص اشیا استفاده می کنند. این سنسورها پالس های صوتی منتشر کرده که اجسام اطراف را منعکس می کنند. یک گیرنده، امواج منعکس شده را تشخیص می دهد و فاصله وسیله نقلیه شما تا جسم را محاسبه می کند.

از آنجا که سیستم اولتراسونیک از امواج صوتی استفاده می کند، تحت تأثیر تداخل سایر امواج قرار می گیرد؛ همچنین برای اشیای کوچک و باریک تر مانند تیرک ها مفید نیست. همچنین این سنسور دنده عقب تحت تأثیر باران و باد قرار می گیرد. از آنجا که یک سیستم اولتراسونیک با استفاده از سنسورهای جداگانه روی سپر خودرو کار می کند، خاک و آلودگی یا گل و لای می تواند باعث خرابی سیستم شود.


خرید انواع سنسور های خودروهای چینی


2) سنسورهای پارک خودرو، الکترومغناطیسی

این نوع سنسور دنده عقب از فرکانس های الکترومغناطیسی برای تشخیص اجسام اطراف استفاده می کند. حسگر های پارکینگ ، الکترومغناطیسی، می توانند اجسام و اشیای مختلفی را بدون محدودیت ها، مشابه آنچه در حسگرهای اولتراسونیک دیده ایم، در طیف گسترده ای از طول موج ها، در طیف الکترومغناطیسی، شناسایی کنند.

سنسورهای الکترومغناطیسی همچنین می توانند با یک دوربین جفت شوند تا به رانندگان کمک کنند ماشین و فضای اطراف آن را بهتر تجسم نمایند. برخلاف سنسورهای اولتراسونیک که روی سپرها نصب شده اند، سنسورهای الکترومغناطیسی در داخل سپر نصب می شوند. به این ترتیب، هیچ مشکلی در اثر گرد و غبارات هنگام شناسایی سیگنال ها ندارند.

نکاتی برای استفاده از سنسور دنده عقب


سنسور دنده عقب


یکی از سیستم های هوشمند در پارک خودروها، سنسورهای پارک خودرو است. این سنسورها به سیستم پارک کردن خوردو بسیار نزدیک است. سنسور کمک پارک خودرو یا سنسورهای دنده عقب به عنوان یک ویژگی در اتومبیل های پیشرفته شناخته می شوند. با ترکیب دوربین و سنسورها، سیستم های کمک پارک می توانند اندازه یک فضای پارک را شناسایی کرده و آن را تخمین بزنند؛ سپس راننده با کنترل سرعت می تواند خودرو را به آن مکان هدایت کند.

اگر چه این فناوری بسیار کاربردی و معروف است اما نباید کامل و جامع به این سنسورها اعتماد کرد. سنسور دنده عقب ممکن است اشیایی را که روی زمین، زیر سپر، خیلی نزدیک به ماشین یا خیلی دور از آن قرار دارند تشخیص ندهند!

همیشه باید اطمینان حاصل کنید که سنسورهای پارک خودرو از آلودگی ها یا گرد و غبار و ذرات بزرگ، پاک شده اند؛ این ذرات ممکن است در تشخیص مانع، مشکل ایجاد کنند.

هنگام پارک کردن، از محیط اطراف خودرو آگاه باشید؛ از جمله افراد یا اشیایی که ممکن است وارد مسیر پارک شما شوند.

نحوه عیب یابی سنسور دنده عقب


سنسور دنده عقب


سنسور دنده عقب ممکن است به مرور زمان دچار اختلال شوند، یا اگر خودرو تصادف کند و راننده از مشکل اطلاع نداشته باشد، همه چیز به سرعت به یک وضعیت خطرناک تبدیل می شود. اگر متوجه خاموش شدن یا غیر فعال شدن سنسور خودرو شدید، فوراً آن را آزمایش کنید. برای اطمینان از اینکه سنسورهای پارک خودرو در بهترین وضعیت است می توانید مراحل زیر را کنترل نمایید:

مرحله 1: سنسور دنده عقب را تمیز کنید

یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای سنسور دنده عقب خودرو انجام دهید تمیز نگه داشتن آنها است. بیشتر اوقات، هر زمان که مشکلی برای سنسورهای دنده عقب پیش بیاید، به این دلیل است جرم یا عامل خارجی روی آن را پوشانده است.

خوشبختانه تمیز کردن سنسورها، کار ساده ای است که به سرعت انجام می گیرد و معمولاً بسیار مؤثر است. بهترین راه برای این کار این است که سنسور دنده عقب را به آرامی بیرون بیاورید و آنها را با یک پارچه نرم، تمیز کنید. ممکن است آلودگی، روی آنها گیر افتاده باشد یا ذرات چربی یا گرد و غبار روی آن را گرفته باشد. اطمینان حاصل کنید که قبل از نصب مجدد، آن را کاملاً تمیز کرده اید. سپس اتومبیل را روشن کرده و ببینید آیا بعد از انجام این کار، مشکلی وجود دارد یا خیر.

مرحله 2: به صدای سنسور دنده عقب گوش دهید

اگر سنسور دنده عقب را تمیز کرده اید و متوجه شدید که هنوز هم با مشکل روبرو هستید، دو راه وجود دارد که می توانید در صورت نیاز، آن را تعویض و جایگزین کنید. برای این کار می توانید به سنسور نزدیک شوید و گوش دهید تا ببینید آیا صدای وزوز وجود دارد یا نه. اگر صدایی نمی شنوید، یا لرزش و ارتعاشی وجود ندارد، سنسورهای پارک خودرو را باید تعویض کنید.

مرحله 3: کد خطا را بررسی کنید

گاهی اوقات مواردی وجود دارد که خود سنسور دنده عقب کاملاً کار می کند اما مشاهده می کنید که هنوز مشکلی وجود دارد. در این صورت باید دفترچه راهنمای وسیله نقلیه خود را مطالعه کنید. حتماً متوجه می شوید که همه کدهای خطایی که در وسیله نقلیه شما ظاهر می شوند در آن لیست شده اند.

یک قرائت کننده کد را به ماشین خود متصل کنید؛ سپس، کد خطایی را که در حال نمایش است روی دفترچه پیدا کنید و ببینید چه کاری باید برای رفع آن انجام شود. بسته به اینکه چه مشکلی وجود دارد، بهتر است از طریق یک تکنسین برای رفع آن اقدام نمایید.

دکترماشینت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *